O portalu

page2_pic1

TRAGANJE 

Tragajući za smislom života otkrio sam da je odgovor prisutan delom u umetnosti, u mom slučaju u dokumentarnom filmu, slikarstvu i muzici. Kako sam život  posvetio istraživačkom novinarstvu ovaj portal se nametnuo kao mesto dešavanja različitih ljudskih sudbina kroz ratna i mirnodobska vremena kroz koja smo prolazili.

Ta svedočenja  nekome mogu poslužiti kao inspiracija za roman ili kao pomoć u traganju za smislom života. Zato je zamišljen kao arhivska gradja bez unapred zadatih uredjivačkih formi i kompromisa koje nameću tzv. velike TV …

SADRŽAJ

  • TVSuština ovog kanala je da se preispitaju različiti radovi u video formatu, da se preispita odnos umetnosti i politike. Neki od radova predstavljeni su na festivalima u zemlji i inostranstvu (dokumentarno igrani film “Komšija” nagrađen je za režiju na festivalu PRESSVITEZ). Od svojih početaka  TV je doživljavana kao medij od poverenja koji na neki način monipolizuje pravo na informaciju koja direktno utiče na kreiranje događaja. Mnogi su zaboravili našu bližu istoriju ili skrivenu daleku prošlost. Ovaj kanal je pokušaj da gledaoce navedemo na razmišljanje koliko smo izmanipulisani u oblikovanju kolektivne svesti i kolektivnog pamćenja kroz “kontra kadar” i format pokretnih slika.
  • TV SERIJALIBODLJE I ŽAOKE, ŽIVOT U ŽICI, SVETIONIK …glavni su naslovi TV serijala.
  • RADIOUprkos razvoju tehnologije za prenos slike sa bilo kog mesta na našoj planeti u trenutku samog događanja RADIO je i dalje zadržao svoje mesto najpopularnijeg sredstva masovne komunikacije ako je suditi po broju radio stanica koje se sada mogu pratiti posredstvom interneta ma gde se nalazile čime gube, iz prošlosti, prefiks lokalnog medija dobijen zbog ograničenja predajnika . Njihovi predajnici su bili po pravilu male snage i dometa. Sada RADIO može biti lokalni  po programu ako je sačinjen samo od informacija sa određenog (lokalnog) područja. Ovaj kanal sa dokumentarnim reportažama, dramskim igranim programom, emisijama serijala  RASKRŠĆE deo su arhive koja treba da podseti na vreme, ljude, događaje i na iskustva koja život daruje u lakšem traganju za sopstvenim smislom života. Slobodno se može reći da ima sve funkcije pravog radija: informativnu, obrazovnu i zabavno-rekreativnu.
  • MUZIKA: JAZZ, BLUES, POPOvaj kanal prati pre svega autorsku muziku nezavisno od vremena kada je nastala. Moguće je čuti snimke iz svih krajeva sveta koji su zabeleženi pre 30 i više godina ili u novije vreme. Na taj način  pruža se mogućnost  za poredjenje i praćenje novih pravaca u JAZZ, BLUES i POP muzici.
  • KOLUMNEProstor za autorske tekstove koji nemaju unapred zadata ograničenja.

Pogledaj sve

UREDNIK PORTALA

Živorad Janković
Živorad Janković
Osnivač i direktor
Živorad Janković (1950) novinar, diplomirao na FDU u Beogradu - radio produkcija, pisao za Radio Valjevo, TV Valjevo, Radio Beograd, TV Beograd, Radio Politiku, TV Studio B, Radio Glas Ljubljane, za njujoršku radio stanicu WNWK, DNEVNIK ljubljanski, NAPRED valjevski, RTV MARŠ, 27 TV stanica okupljenih u TV mreži NA DLANU i INFO NA DLANU, za više sajtova: in4s, Fond strateške kulture...

REKLI SU O NAMA

  Valjevo je prelep grad, sa burnom istorijom. Pravo je bogatstvo svaki zapis koji može da je posvedoči. Hvala vam.

Milica Stevanović

  Želim vam puno sreće i uspeha u daljem radu. Nadam se da će naš narod prepoznati duhove vremena kroz vaše sagovornike, i sprečiti dalja naša dalja lutanja i stradanja.

Marko Krsmanović

Sve čestitke. Odavno pratim vaš rad, mislim da su emisije sjajne. Molim vas ako ste u mogućnosti napravite emisiju o životu valevaca u toku okupacije u drugom svetskom ratu.

Zorana Jovanović

Kao što je naš život prožet mistikom, izbor tema kojima posvećujete pažnju na jedinstven način prožimaju postijeće činjenice, i otvaraju nesipisane stranice istorije. Svaka čast.

Ivan Gavrilović

Top universitieswhich student essaysheaven.com/ city do you belong to.